Cadans Charters

Zeilreizen naar de mooiste

gebieden van Europa!

avontuur op de Waddenzee

en in Schotland

››› Programma 2016

Avontuurlijk zeilen naar Schotland

Oversteek naar Engeland en langs  Schotse kust naar Inverness van waar we dwars door de Highlands naar Oban zeilen


Reis PR 1  Ä.1200,- (16 dagen)                                                 

 

Ma.30/5 Harlingen 10.00u t/m Di.14/6 Oban 10.00u
 

Maandag 30 mei vertrekken we na kennismaking naar Vlieland. De volgende dag verlaten we Vlieland voor een oversteek van 220 zeemijlen over de Noordzee. De groep wordt in wachten ingedeeld zodat er altijd een oogje in het zeil gehouden wordt. Tijdens deze reis wordt er extra aandacht besteed aan navigatie op zee. Onze eerste Engelse haven die we aanlopen is Whitby.

Whitby is een eeuwenoude havenplaats waar de ontdekkingsreiziger James Cook vertrok. Het heeft een gezellig centrum en een kathedraal met prachtig uitzicht.


 

Blyth kan onze volgende besteming zijn. We zijn hier te gast in de haven van de Royal North Humberland Yacht Club. Het clubhuis is een oud lichtschip met een gezellige bar om een pint te drinken

.
 

We hebben een afwisselende kust met naar het noorden toe steeds meer natuur. Bij rustig weer kunnen we de Farne Islands bezoeken. Deze eilandengroep is een waar vogelparadijs. Begin juni zijn vele broedvogels aanwezig waarbij de papegaaiduikers altijd een goed fotomotief zijn.

 

papegaaiduikers op farne isle

Holy Island is een alleen met hoogwater een eiland en heeft een autoweg naar het vasteland welke alleen met laagwater te berijden is! Het is een unieke plaats waar voor een ieder cultuur en natuur in overvloed is.

 

 

Vanaf hier verlaten we Engeland en zijn we in Schotland. Afhankelijk van het weer kunnen we het kleine droogvallende haventje van Dunbar bezoeken. De haveningang is tussen rotsen verstopt en deze haven was vroeger een zeeroversnest. Aan de overkant van de Firth of Forth liggen meerdere kleine vissershaventjes zoals Anstruther en Pittenweem, die een bezoek meer dan waard zijn. Bass Rock is een imposante rots waar een grote kolonie Jan van Genten nestelt. Stonehaven is een prachtig plaatsje op weg naar Inverness waar we het afgelopen jaren vergezeld van dofijnen de baai binnen zeilden. Vanaf Inverness dwars door Schotse highlands.Ook Loch Ness staat op het programma.  Wel of geen monster, het is een prachtige tocht door Schotland met 29 sluizen, mooie kastelen, gezellige pubs en een adembenemende mooie omgeving


Vanuit Oban is er goede treinverbinding naar Glasgow of Edinburgh. Vanaf deze luchthavens zijn er meerdere vliegmaatschappijen die u terug kunnen vliegen  naar Nederland. Ook kunt vanaf Newcastle terug naar Ijmuiden met de Ferry.

 

Prijs is per persoon, en is inclusief havengelden, diesel, koffie/thee en maaltijden verzorgt door schipper/ kok Eric

 

Voor verdere informatie kunt u bellen naar Eric Schepers 0651075400,

of een E-mail sturen naar : info@cadans-charters.nl

 

Op al onze reizen zijn de algemene voorwaarden van BBZ/TCN van kracht.


Alle reizen met vrije plaatsen vindt u onder overzicht

 

Reserveren kunt u via het formulier