Cadans Charters

Zeilreizen naar de mooiste

gebieden van Europa!

avontuur op de Waddenzee

en in Schotland

››› Programma 2016

Welkom bij Cadans Charters en Training

Cursussen Vaarbewijs, Kustnavigatie en marifoon. Niet alleen uit een boekje leren maar theorie en praktijk aan boord van een varend schip                                 


UNIEKE COMBINATIE THEORIE EN PRAKTIJK          

                   
kustnavigatie aangevuld met praktijktraining:

Deze cursus is een goede basis voor het varen op de Europese kustwateren, In de cursus wordt veel aandacht besteed aan navigatie, getijde, veiligheid aan boord. Dit unieke concept met theorie en praktijk aan boord zorgt dat u goedbeslagen aan een mooie reis kunt beginnen.
Aan boord van de Pride wordt deze cursus in 2016 gehouden op :

Data op aanvraag                                                                         

Dagcursus Marifoon:


Cursus basiscertificaat marifonie. Kort en bondig wordt u voorbereid op het examen. Verder worden er praktische tips voor het gebruik van de marifoon gegeven aan boord van een van onze schepen. De prijs is €.75,- inclusief proefexamens koffie en thee. De cursus wordt gegeven in Harlingen op:

Za 19 maart 2016 van 13:00u-17.00u €. 75,-

Dagcursus Vaarbewijs 1

Cursus vaarbewijs 1. Kort en bondig wordt u voorbereid op het examen. Verder worden er veel praktische tips gegeven. De cursus wordt  gegeven aan boord van een van onze schepen. De prijs is €.135,- inclusief proefexamens, lunch koffie en thee. De cursus wordt gegeven in Harlingen op:

op aanvraag

 

Dagcursus Vaarbewijs 2 (aanvulling)

Cursus vaarbewijs A. Getijde, koersuitzetten, meteo en reglementen op een duidelijke manier aan boord van ons schip uitgelegd. De prijs is €.135,- inclusief proefexamens, lunch, koffie en thee. De cursus wordt gegeven in Harlingen op:

op aanvraagPraktische Navigatiecursus Noordzee:

Voor diegene die van plan zijn meerdaagse tochten te maken over de Noordzee is dit een goede opwarmer. Er worden zaken behandeld als: het werken met zeekaarten, almanakken en getijdengegevens, routering, het interpreteren van weerberichten en weerkaarten, 's nachts varen en wachtindeling, het gebruik maken van navigatiemiddelen zoals kompas,GPS, radar, AIS in theorie en praktijk. Er zal dit jaar koers gezet worden richting Schotse kust. Praktische Navigatie in 2016

ma.30 mei – di.14 juni Harlingen- Oban  €.1200,-


Prijs is inclusief  maaltijden, koffie, thee en overnachtingen aan boord. De terugreis van Schotland naar Nederland is niet inbegrepen.

Heeft u zelf een groep van minimaal 4 personen dan kunnen we een cursus op maat organiseren. Gezamenlijk kunnen we dan data en opzet cursus samenstellen. Ook kunnen we privé cursussen geven om u voor te bereiden op het examen, of u te begeleiden aan boord van uw eigen schip. Dit op basis van een redelijk uurtarief.. Vraag vrijblijvend om een offerte.

De cursussen worden begeleid door Eric Schepers, docent in het nautisch onderwijs en tevens 25 jaar actief als beroepsmatig schipper in de Europese kustwateren.

Al deze reizen vanaf Harlingen.

Maximum aantal deelnemers 6 personen. (dus kleine groepen.)
In overleg zijn voor uw groep ook andere data, en onderwerpen mogelijk.

Voor het opdoen van zeezeilervaring in combinatie met een leuke vakantie
zijn de reizen van programma een aanrader.

Verdere informatie: Eric Schepers tel: 0651075400                                      e-mail info@cadans-charters.nl


Reserveren of informatie via het formulier